iTunes-2.png De dagelijkse doses informatie die we voorgeschoteld krijgen neemt nog steeds toe. Het gevolg hiervan is dat we steeds meer willen onthouden. Gereedschappen zoals de personal digital assistant (PDA) die ons daar bij kunnen ondersteunen vinden dan ook gretig hun weg op de markt. Een van de eerst was de Psion Organiser, iets later kreeg je de Apple Newton en de Palm Pilot. In 2007 kwamen daar de Apple iPhone en de iPod touch bij. Afgelopen maadag 9 juni was de keynote speech van Steve Jobs waarin de iPhone 3G geïntroduceerd werd. En vol bewondering heb ik gekeken naar de applicaties ontwikkeld door derden voor dit apparaat. Mark Williams van Modality presenteerden er bijvoorbeeld Netter’s Anatomy voor de iPhone, een atlas van de menselijke anatomy in zakformaat.
Een grote hoeveelheid informatie wordt geordend, overzichtelijk en met prachtige medische illustraties aangeboden voor interactieve weergave op een wanna-have platform met touchscreen. Het omzetten van informatie naar kennis, het uit je hoofd leren van alle onderdelen van het menselijk lichaam moet zo toch veel leuker zijn. Je kunt leren terwijl je op de trein wacht, gewoon van je telefoon.


Met 100 anatomische afbeeldingen.
iTunes.png
Die je kunt selecteren en waarop je kunt inzoomen.
iTunes-1.png
Met de mogelijkheid om naar het web te gaan om nog meer informatie te vinden.
iTunes-5.png
Met een quizomgeving waarin je je antwoorden kunt testen.
iTunes-7.png
De applicatie biedt een unieke kans op effectief leren buiten het klaslokaal. Het geeft directe toegang tot betrouwbare informatie en staat op een prachtig vormgegeven apparaat met groot gebruiksgemak.