De Malofiej Awards, bekend over de hele wereld als de ‘Pulitzer Prijzen voor Infographic Design’, is een jaarlijkse, internationale wedstrijd voor print en online informatie graphics. De wedstrijd is vernoemd naar de Argentijnse vormgever/infographer Alejandro Malofiej (1938-87) wiens werk het meest gekenmerkt wordt door eenvoud, toepasselijkheid en creativiteit. Hij werkte voor de Argenteinse krant “La Opinión” vanaf het begin van de jaren 1960 tot zijn dood in 1987.
Het doel van de Awards is het in de spotlight brengen van creatieve en informatieve hoogstandjes in de visuele journalistiek. Duizenden infographics worden elk jaar ingeleverd voor de wedstrijd. Deze worden, binnen een breed scala van categorieën, beoordeeld door een internationale jury van professionele en academische deskundigen op het gebied van gedrukte en digitale media.
Op de Infographicsnews blog vind je een overzicht van de winnaars van de Malofiej 17 (2008) Awards.
De Peter Sullivan Award (‘Best of Show’) is naar de New York Times gegaan voor ‘The Ebb and Flow of Movies: Box Office Receipts 1986 — 2008‘.

TheEbbandFlowofMovies.jpg

De Miguel Urabayen prijs voor de beste kaart ging ook naar de NYTimes voor de Electoral Explorer.

ElectoralExplorer.jpg
Nederland heeft dit jaar twee prijzen in de wacht weten te slepen. De Volkskrant heeft een zilveren medaille gewonnen in de categorie ‘Features‘ met de infographic ‘Wie herdenken wij morgen’ gemaakt door Remy Jon-Ming.

RJM_003_dodenherdenking.jpg
Een andere zilveren medaille ging naar Schwandt infographics voor de interactieve Ecoson, Groene Stroom graphic.
Links: