Zoek ‘curriculum vitae’, type:images op het internet en je vindt een schat aan vormgegeven cv’s. De een nog wilder dan de ander. De essentie van een cv, een overzicht van ervaringen en vaardigheden, sneeuwt daardoor onder. Toch zijn er een paar die de kracht van een visualisatie gebruikt hebben om hun ervaringen en vaardigheden beter tot uitdrukking te brengen. Ik heb er een paar op een rij gezet. Ze maken gebruik van tijdslijnen om hun ontwikkelingen en opleidingen in beeld te brengen, van staaf- en taartdiagrammen om de beheersing van de verschillende vaardigheden zichtbaar te maken. Een enkeling maakt gebruik van een mindmap. Ook hierbij zie je dat de minder meer is.

CBCV, het curriculum vitae van Clement Boutignon, communiceert als een van de betere en is gemaakt met de online datavisualisator Daytum. Binnen Daytum kun je data kunt koppelen aan een visualisatie widget.

cv_dayton