RE_ID

Bekijk de door jou afgelegde route en zie welke galerieën en musea het meest bezocht zijn tijdens de museumnacht. Rotterdamse kunstenaar Willem Besselink bedacht een manier om deze informatie visueel weer te geven.
Bij elke ingang werd de button met barcode gescand die de deelnemers droegen.
willembesselinkscan
De gegevens die hieruit voortkwamen werden gebruikt om een website te voorzien van data.
willembesselinkgegevens
Op een plein werden deze gegevens gevisualiseerd door ze na te bouwen in steen.
willembesselinkbouw

Meer informatie
http://www.re-id.nl/
Willem Besselink: RE–ID

Het doet me sterk denken aan online applicaties zoals Bliin, Gatsb of Rabble waar gebruikers met behulp van hun mobiele telefoons informatie verzenden naar een website. De koppeling naar een ruimtelijk 3D model is verfrissend.