digg labs _ 365

Elke dag worden er tiendduizenden links aan de DIGG omgeving toegevoegd. digg labs biedt de mogelijkheid om deze links op een andere, meer visuele manier te navigeren. Labs brengt bijvoorbeeld de top 10 verhalen op een bepaalde dag in beeld, de meest ‘ge-digg-de’ afbeeldingen. Een andere mogelijkheid is om nieuwe Diggs realtime te volgen waarbij de items met de meeste Diggs een groene kleur krijgen op een tijdbalk. Een andere visualisatie brengt een Digg als cirkel  in beeld waarbij de Diggers rond deze cirkel zwermen. En zo zijn er nog meer mogelijkheden.

Ze hebben ook een API ontwikkeld zodat je je eigen Digg data als visualisatie kunt tonen.

Het is vooral het uittesten van verschillen visualisatie mogelijkheden. De functionaliteit, de meerwaarde is niet echt duidelijk. Op de Digg website is het veel eenvoudiger om de items met de meeste diggs te volgen (Top in all topics). Natuurlijk is het leuk om te kunnen filteren op periode of op tag maar er is geen conclusie mogelijk, het biedt geen nieuwe inzichten. En als alternatieve interface zijn ze te eenvoudig van opzet, er is geen echte interactie met de data mogelijk.