raamwerk.gif Het 1e schooljaar aan het MIM is bijna voorbij. Ik heb er veel geleerd. Er zijn veel nieuwe vragen bij me opgekomen. Antwoorden op deze vragen zoek ik onder andere op internet. En bij deze zoektocht ben ik op de site van Rik Maes, hoogleraar Informatie- en communicatie- management aan de Universiteit van Amsterdam, terechtgekomen. Hier staat een schat aan informatie, met eigenzinnige meningen en opvattingen. Een must voor een ieder die zijn eigen mening over informatie management wil opbouwen! Hij zegt: “Informatiemanagement is voor de pessimisten een discipline op zoek naar haar identiteit, voor de optimisten een discipline in stormachtige ontwikkeling. Als realistisch onderzoeker ben ik op zoek naar de identiteit van informatiemanagement in een economie die, mede onder invloed van ICT, in snel tempo immateriëler aan het worden is. Informatiemanagement wordt in dit perspectief betekenismanagement!” Geprikkeld? Lees dan eerst zijn huidige visie en download dan de ‘provocatieve stellingname‘, Primavera Working Paper 2005-04.